10 november 2015

Haplopó(k) 4.fejezet. Keleten a helyzet fokozódik, avagy a lemúriai Ur-i muri


Alarm: ez a Y DNA Haplogroupokkal foglalkozó sorozatom úgy keletkezett, hogy miután belefutottam a témába, és számomra teljesen új volt,  érdekes játéknak tekintettem, (sok helyütt direkt rájátszással,) és úgy fogtam az "ismertetésébe", hogy magam is közben ismerkedtem vele. Tehát inkább fogható fel szubjektív naplónak az ismerkedésről, mint tényhalmaznak. Természetesen a felkutatott források révén, folyamatosan applikálódott bele egyre több tényként kezelhető kutatási eredmény, -bár minthogy alig több, mint 10 éve született meg az első haplocsoport  filogenetikus fa, és a kutatások azóta is folynak, az ún. nevezett szakirodalomban is egymástól jelentősen különböző adatokra bukkanok, főleg az eredet (kor) meghatározások esetében.  Saját gondolatok, elképzelések, feltételezések keverednek itt mások (sokszor enyémnél is "őrültebb") hipotéziseivel, tényekként kezelhető ismeretanyaggal. Bár a fejezetek nyilván elkezdődnek és véget érnek, mégsem lezártak, ha valamit érdemesnek találok rá, hogy utólag csatoljam a már leírtakhoz, zöld színnel fogom feltüntetni. Az egész sorozat csak egy gondolatébresztő kísérlet, szándéka szerint. Ezt azért is tartom szükségesnek előrebocsátani, mert magyarul olyan kevés anyag van még erről, hogy a google kereső mindjárt a második oldalon kidobta nekem saját kis irományomat, DNS haplocsoport címszó alatt. Ez kemény :)
Köszönjük a csatolt időpontokat! Hát ha még azt is tudhatnánk, hogy ez szimplán vonulásuk időpontját jelzi, vagy ez is egy újabb eredet meghatározási időpont :)








Feltűnik az eltérés?
Nem?
Pedig elég hajnövesztő.
Míg  a CR őscsoportból még  ott, AFRIKÁBAN szétágaznak a C-D-E-F-sek, tehát az a bizonyos E komponens  el sem hagyja Afrikát, és így nem is kell oda vissza térnie,
Addig más ábrán tisztességgel kivonulnak, akár Mózesék Egyiptomból, és már Ázsiában bomlanak szét...
Na mármost,  én nem tudom, hogy tudósék épp most hogyan gondolják, és nem is szándékom a net által genetikussá kiképezni magamat, ha már eddig nem jött össze, most sem fog.
A tudományban  alapvetően hiszek, illetve tisztelem, és percig sem gondolom, hogy bármilyen tézis, elmélet ex-has alapon jönne létre. Nincs  más szándékom ezzel a sorozatommal (is), mint otthonossá tenni a világegyetemet a magam gyártotta mítoszocskáimmal, de azért úgy, hogy az intuíció mellett valós információk is belé legyenek gyúrva, és a képzelet játéka jól megférjen azokban a józan paraszti ésszel.
Ez utóbbira apellálva kérdezem én:
Ezt most akkor hogy?
Tessék kérem megnézni a derék A-, és B-s állományt!
Mind a mai napig szépek, feketék, egészségesek, és virgoncan ellenének továbbra is a természet lágy ölén, ha a modern ember nem csesztetné őket... Külső változatlan, életforma dettó, dehogy mennének ők sehova, vígan hemperegnek a jó meleg porban.
Félreértés ne essék, nem vagyok én fajgyűlölő, a meleg porban hempergést még direktben irigylem is tőlük, mikor a betegségem folytán épp  befuccsol a nyirokrendszerem, és a vérkeringésem is leállni készül :)
Csak mégis, adódik a kérdés, hogy mipicsától búsult annyira neki 3. alcsoportjuk alcsoportja, hogy úgy meglódult, a Berring szorosig meg sem állt, meg még azon túl se, mit neki röpködő mínuszok ? Sőt, a nagy bánatba el is fehéredett, avagy az irigységbe sárgult belé, mikor összefutott a gyenyiszovai emberrel, és meglátta annak szép nagy bunkósbotját, amivel a mamutokat csapkorászta.
Hihető?
Ott van például a derék, I (and J-s) cro-magnonink.  Mikó má az I-s fertályuk annyira akklimatizálódott szép komótosan, az idők folyamán a zord, jégkorszakos érához, hiába  is gyütt a nagy olvadás, képesek voltak tökön- paszulyon át követni a hideg övezet hátrálását, csak hogy megszokott életvitelüket fenntarthassák. Ott meg is maradtak Ők mind a mai napig, boldogan élnek, míg meg nem halnak. Az ember már csak ilyen.
Még a második variáció szerint is meredek a C3-sok (újabban C2; a tunguzokról, mongolokról, indiánusokról szólok) ÖNátalakulása; ha kivonultak, és  20 ezer évnyi  más környezetben történő időzés után kezdtek észak felé terjedni/ masírozni. Az emberben önkéntelenül felmerül, hogy  esetleg mégis összepuszilkodhattak egy ázsiai Ádámmal is, akinek maradványait még szimplán csak nem lelték meg. ( Erre is van példa, az I-sek is összefeküdtek a Neandervölgyivel hébe-hóba.)
Ezzel nem azt akarom én mondani, hogy a homo capience két egymástól független forrásból indult el,  mert ha tudósok aszondják, hogy mind levezethető az A-ból, én azt elhiszem nekik,
továbbá a megközelítőleg azonos szélességi sávban közlekedőeknél (C1-sek) egyből fel is tűnik a negroid jelleg  mostanság is, még a japán szigeti Ainuknál is,
de hogy valami nagyon durva löketet kellett kapniuk a B "felettieknek", és hogy azt nem Afrikában kapták, azt igenis vélelmezem,
még az E-sek esetében is, akik  hipp-hopp! (már amennyiben nem gyüttek ki,) eccő csak elkezdtek rohamléptekkel fejlődni, ügyet sem vetve többé bantu, és pigmeus honfitársaikra :)

Ezen szerény, laikus felvetéseimmel, úgy érzem nem vetem el túlzottan a sulykot, nálam jóval bőszebb titokfejtegetők is akadnak!

Én viszont maradok empirikus alapokon, s nem fogom bolygatni mostan az atlantiszi, és lemúriai legendákat, hanem a D osztályos fiúkat veszem inkább tüzetesebben sorra.

A „D” haplocsoport jellemzően szintén Ázsiában fordul elő (Japán, Kína és Andamán szigetek), valószínűleg itt is keletkezett (Karafet és mtsai, 2008), kora kb. 50 000 év (International Society of Genetic Genealogy, 2012)


Emlékszünk ugye, a Kifelé Afrikából! mozgalmat 70 ezer évvel ezelőttinek tudjuk be, ehhez képest, röpke, 20 ezer év múltáni módosulásuk, a D M174-es Dél-Altájban élő, Kos- Agach képviselője, így néz ki:
Kos-agachi kecskepásztor
D M15-ös a Tibeti Platóról...
Kínai naxi, D P47


Ők pedig a Ryukyuanok Japánból, D M55

Szerintem nem kell most nekem semmit sem mondani. A képek magukért beszélnek!!
De hátha okosabbak leszünk, ha meglessük legközelebbi, E- testvérosztályukat.


Az „E” haplocsoport kialakulásának helye az előfordulási gyakoriság és az alcsoportjainak diverzitás alapján Északkelet-Afrikában feltételezhető, nagy valószínűséggel a Közel-Keletről Afrikába visszavándorolt populációban (Underhill és mtsai, 2001). Kialakulása kb. 50 000 évvel ezelőttire tehető Karafet és mtsai (2008) szerint, legnagyobb gyakorisággal Afrikában, közepes gyakorisággal a Közel-Keleten és Dél-Európában, alacsony gyakorisággal pedig Közép- és Dél-Ázsiában található meg.(International Society of Genetic Genealogy, 2012)
Szépséges Amhara fiuk EP2
Nem jutok szóhoz, valami gyönyörűséges! Ő hutu :) E M75


E két utóbbi, fakult változat, már az a "bizonyos" E1b1b1....(Nem rakom be harmadszor is a videót...)

Kérem szépen, lehet felettük meditálni, az eddig "tanultak" fényében. Csak nehogy görbe útra tévedjenek gondolatink :)

Szerintem tuti, hogy elmentek, tuti, hogy visszamentek, mármint az E-sek, az is tuti, hogy keveredtek. No de, kikkel is? Max. csak a kis madagaszkáriban vélek felfedezni D-s vonásokat négus alapon :)

És mi történt az észak felé masirozó, négus C3 elődökkel, hogy indiány lett belőlük, mire Ámerikába értek?
De a legnagyobb nonszensz, a "pigmeusból én lenni kecskeszakállas, D-s, sárga emberke"-metamorfózis.
Na jah, aki nem hiszi járjon utána... Folytatás következik




És már következik is :)
A titok nyitja taláán abban a bizonyos giga  FxGHIJK csoportban rejlik.  Ha igen, sanszos, hogy ott is marad, mert az alapvető F* (F1, F2, F3,) are relatively rare and poorly-understood. Ahogy a Wikipedia megállapítja róla :)
Emlékszünk, ugye?

Az „F” haplocsoportba (értsd alatta FxGHIJK) és leszármazott haplocsoportjaiba tartozik a világ népességének több mint 90 százaléka. A haplocsoport az Afrikából történt kivándorlás után kb. 50 000 évvel ezelőtt jöhetett létre Eurázsiában. Sri-Lankán, Kelet-Ázsiában és az indiai szubkontinensen található meg (Karafet és mtsai, 2008).

Dél-Kínában járunk, F2- es területen. Lahu fiatal ember 


ŐK pedig már nepáli tharuk...F3
Azon kívül, hogy meglepően hasonlítanak, (ők is) ami számomra feltűnő, hogy ITT vélem felfedezni a néger-mongol keveredés jeleit. Értjük ugye? Az Északra gyalogló C3-sok, és a sunyi, kis D-sek egy csapásra kifakultak, a vissza slattyogó E-sek maradtak zömében feketének, csak valahogy megnyurgultak, és gyönyörű arcvonásokra tettek szert, de hál istennek, legalább ez a maroknyi F-es csapat visszaütött olyan ősökre, amelyek...nini! eddig nem is voltak :)
Számomra óhatatlanul felmerül így első blikkre, egy ázsiai vágott szemű, sosemvolt fekete, sosemvolt afrikai- Ádám szükséges mivolta. 

Sőt, ez az Ádám, fehér volt, mint a hó, és nagyon vágott szemű, ha azt vesszük figyelembe, illetve elfogadjuk, hogy mostani sárgák(C3 D) is kaptak azért egy kis löketet az afrikai Ádámtól; ezért sorolhatók be alá, is innen a bőr enyhe elszíneződése...
Jó igen, tudom mindenki ! levezethető az A-ból,
 de mi van akkor, ha volt egy még jóval előbbi A 000000000 -s, jóval korábbi "közös Ádám". Több ág esetleg végleg kihótt, sokakat még meg sem találtunk, se a föld alatt, se felette. 
A Dolog akkor válna izgalmassá, ha teljes körű vizsgálatot rendelnének el a ma élő emberállományban :) Ki tudja hány Perry bújik még meg közöttünk?

A „G” haplocsoport

eredete vitatott. Keletkezésének idejét 15 000 – 17 000 évvel ezelőttire datálják, helyét Nyugat-Ázsiában feltételezik (Cinnioğlu és mtsai, 2004, Semino és mtsai; 2000). A G-klád nem túlságosan elterjedt, leginkább a Közel-Keleten, a Földközi tenger medencéjében és a Kaukázus hegységben található meg (Karafet és mtsai, 2008).
Egyre szebb :)
Még fogalmam sincs, velük mit kezdjek én sem :)
Nem elterjedtek olyan értelemben, hogy adott területeken mindenütt viszonylag kis számban fordulnak elő, ám  mindefelé jutott belőlük.





Észa-kaukázusi circassian warrior
Asszír dombormű
Sztálin..., a híres G2a1a-s


A képek megint magukért beszélnek...
Említettem, hogy valóban a kazakh (kazár--asszír) madjar törzsnél fordul elő leggyakrabban, de azt is hozzá tettem, hogy  magyar honban csak 4% maradt belőlük mára, kis cigány, és askhenáz zsidó  segítséggel :D

Kitértem már a kazakh- asszír azonosságra is, a 10  izraeli törzs általuk történő, bekebelezésére, a zsidó, zömében J szefárd vonal mellett az askhenáziakban ott a G is, így nem csoda, hogy szerte a világban mért fordulhatnak elő...

De hogy a vikingeknél mit keresnek (Skandinávia) viszonylag nagy számban?

Gondolom mikor a Kazáriával szomszédos területkekn portyáztak , akkor melegedtek össze. Asszem , mint varégok, ...kijevi fejedelemség, meg hasonlók :)
Mára elfáradtam...
Szerintem a gyönyörű E-s négusok is velük barátkozhattak össze...

Kialakulásuk korát tekintve, ők lesznek az Atlantisziak, és a Lemúriaiak leszármazottai, a J-sekkel együtt :)
 Megvan a 3. Ádám? :) 
Vagy ő már Mózse ??






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése